اتحادیه چاپخانه داران قزوین

اطلاع رسانی در کلیه زمینه های مربوط به چاپ در استان

اتحادیه چاپخانه داران قزوین

اطلاع رسانی در کلیه زمینه های مربوط به چاپ در استان

شنیدنیهای چاپ







چاپ افست چیست؟


چاپ DI، همان چاپ افست است؛ پلیت های کار چاپی (زینک ها)، مستقیماً در داخل خود دستگاه چاپ، ظاهر می شوند و سپس چاپ 4 رنگ، به طور خودکار شروع می گردد. به عبارت دیگر،4 عدد platesetter (دستگاه ساخت مستقیم پلیت از کامپیوتر) در داخل دستگاه چاپ افست نصب شده است که مستقیماً و به طور همزمان، اطلاعات تفکیک رنگ را از داخل کامپبوتر دریافت می کنند. چاپ افست «Offset »

در باره چاپ افستچه می دانید؟
روش افست یکی از کارآمدترین روشهای چاپ مجلات است.زینکهای لیتوگرافی عمدتاً ورقه های نازک و قابل انعطاف آلومینیومی هستند که به راحتی قوس برداشته ،خم می شوند .بنابراین می توان آنها را برروی سیلندر ماشین چاپ بست. زمانی که زینک بر روی سیلندر مخصوص خود در ماشین چاپ نصب شد استوانه ای را تشکیل می دهد که نوردهای آب و مرکب به راحتی می توانند به سطح آن برسند. هنگام انجام چاپ به روش افست بر خلاف دیگر روشها نیازی نیست که زینک با کاغذ تماس پیدا کند .مطالب مرکب خورده از روی زینک به سیلندر دیگری منتقل می شود که با لایه ای از جنس لاستیک پوشیده شده است و به آن سیلندر لاستیک می گویند.سیلندر سوم هم که در کنار سیلندر لاستیک قرار گرفته است و کاغذ را با پنجه های خود می گیرد سیلندر چاپ نام دارد.در این وضعیت ،تصویر و مطالب مرکب خورده از سیلندر لاستیک به روی کاغذ منتقل می شوند.فشار بین سیلندر لاستیک و سیلندر چاپ ،فرایند چاپ را عملی می سازند . این روش چاپ،به نام افست یعنی برگردانده شده معروف است ،زیرا هنگام انتقال مرکب از زینک به لاستیک ،مرکب ناخوانا،یا اصطلاحاً Offset می شوند و سپس بار دیگر هنگام انتقال از لاستیک به مطالب خوانا شده و همچنین از برخورد رطوبت آب با کاغذ جلوگیری می شوند زیرا اگر به سطح کاغذ آب برسد باعث کش آمدن آن خواهد شد.امروزه کم و بیش همه سیستم چاپ لیتوگرافی به صورت افست انجام می شود و اکثر چاپچی ها هنگامی که از چاپ بحث می کنند به طور خلاصه منظورشان افست است .بعضی از ماشین ها قادرند چند رنگ را برروی کاغذ که فقط چند بار وارد ماشین چاپ می شوند چاپ کنند.انجام چنین کاری به دلیل داشتن سیلندر زینک و سیلندر لاستیک جداگانه برای هررنگ میسر می شود و البته داشتن سیستم مرکب دان و سیستم مرطوب کننده نیز برای هر رنگ لازم است .درماشینهای چند رنگ ،کاغذ به طور مکانیکی از یک واحد چاپ به واحد دیگر چاپ منتقل می شود هرواحد چاپ یک رنگ کار را در خود دارد و با گذشتن کاغذ از زیر هر سیلندر لاستیک،یک رنگ بر روی آن چاپ می شود.این کار در سرعت بخشیدن به روند تولید مجلاتی که دارای تصاویر رنگی هستند کمک بسیاری می کند.

همچنین در روش افست می توان از ماشینهایی استفاده کرد که همزمان پشت و روی کاغذ را چاپ می کنند. این نوع نیز در چاپ مجله ،کتاب و روزنامه پرتیتراژ به کار می رود.
می توان این عمل را چهار مرتبه در ماشین های یک واحد چاپ تک رنگ در مورد هر رنگی انجام داد و به راحتی کارهای چاپ رنگ را نیز با ماشینهای تک رنگ به چاپ رساند.با توجه به اینکه سیلندرها پیوسته در چرخش اند می توان از آنها برای چاپ کاغذ رول پیوسته به جای برگ های مجزای کاغذ (کاغذ برگ برگ)استفاده کرد.این به میزان چشم گیری در سرعت بخشیدن به روند تولید تأثیر دارد.ماشین هایی که هر دو روی کاغذ را چاپ می کنند و همزمان «تا» نموده «قطع شده» تحویل می دهندپرفکتور«Perfecto» (چاپ کامل)و آنهایی که بر روی کاغذ رول فقط چاپ می کنند وب Web-Fed (چاپ رول)نام دارند.هنگامی که چاپ کتابی با ماشین چاپ شیت به پایان رسید ، از ماشین تا کن برای تاکردن فرم های چاپ شده استفاده می کنند . نام های دیگر چاپ افست را،لیتوگرافی یا چاپ سنگی یا سنگ نگاری یا چاپ همسطح یا چاپ صاف گویند.
امروزه روش دیجیتالی سریع ترین راه را برای تبدیل داده های دیجیتالی به مطالب چاپی میسر ساخته است چنان که به مراحل میانی مثل ظهور فیلم ،ساخت زینک و چاپ نیازی نیست.امروزه سیستم های چاپ دیجیتال و ماشین های چاپ آن با تصویربرداری مستقیم و با فناوری های غیرضربه ای به واقعیت پیوسته اند.
شکل ظاهری رابط چاپ : مسطح
تعریف:
چاپ افست یکی از پر رونق ترین و فراوانترین چاپ هاست. شاید یکی
از دلایل آن چاپ روی کاغذ با کیفیت بسیار عالی و در تیراژهای نسبتا پایین است. البته در چاپ سیلک اسکرین تیراژهای پایین تر از چاپ افست معمول و متداول تر است و حتی از نظر صرفه اقتصادی مناسبتر اما اگر جنبه کیفیت چاپ را نیز در نظر داشته باشیم، چاپ افست مناسب ترین است. گاهی چاپ افست را به دلیل عدم برجستگی یا فرورفتگی در رابط چاپ (زینک) چاپ مسطح نیز می نامند.
مراحل کار:
طراحی نخستین مرحله شروع به کار در هر پروژه چاپی است و بعد از آن نوبت به کامپیوتر و اجرا در آن می رسد. بعد از این مرحله کار بر روی CD به لیتوگرافی سپرده می شود.
در این مرحله توسط دستگاه ایمیج ستر Image Setter از کار خروجی گرفته می شود. در کار های چهار رنگ چهار فیلم که نشان دهنده رنگهای سایان (آبی) C ماژنتا (قرمز) M زرد Y مشکی K می باشد به دست می آید (CMYK) . { دستگاه ایمج ستر شبیه به چاپگر است با این تفاوت تغذیه آن به جای کاغذ فیلم است.}
فیلم های هر رنگ به صورت مجزا در دستگاهی به نام قید کپی قرار می گیرد و پس از عمل نوردهی نقش فیلم بر روی زینک می افتد به دنبال آن ظهور زینک انجام می شود بدین ترتیب چهار زینک از هر رنگ تهیه می شود. در سیستم های پیشرفته تر کپی زینک حذف شده است و با به کار گیری دستگاهی به نام پلیت ستر Plate Setter از فایل طرح مورد نظر مستقیما زینک یا پلیت تهیه می شود.
گاهی اوقات زینک ها را به زینک سوزانی می فرستند تا با سوزاندن زینک ها تیراژ آن بالا رود. زینک ها به طور معمول تا تیراژ 50000 عدد را به خوبی چاپ می کنند. بنابراین زینک ها از لیتو گرافی به چاپ خانه فرستاده می شوند. در این مرحله زینک هر رنگ به برج مربوط به آن رنگ در ماشین چاپ وصل می شود و در هر برج مرکب مورد نظر ریخته می شود. کاغذ از یک طرف وارد ماشین چاپ شده و پس از عبور از هر برج نقشهای مربوط به رنگ آن برج را با همان رنگ به خود می گیرد.
ماشین چاپ به طور کلی از غلطکهای متعدد تشکیل شده است که مرکب را یکنواخت کرده و نهایتا به زینک می رساند. زینک ابتدا به وسیله غلطکی مرطوب می شود و در واقع قسمتهایی که نقش ندارند مرطوب شده و قسمتهای نقش دار رطوبت نمی گیرد. مرکب توسط غلطک دیگری بر روی زینک مالیده می شود و چون مرکب چرب است روی قسمتهای مرطوب که نقش ندارد نمی نشیند. به دنبال آن نقش از روی زینک به روی لاستیک چاپ می افتد و بعد از آن به کاغذ منتقل می شود.
مواد قابل چاپ :
*
افست آب الکل : کاغذ ، مقوا ، کاغذ پشت چسبدار
*
افست خشک : کاغذ ، مقوا ، CD ، فلز به شکل ورق
*
افست رول : کاغذ و مقوای رول